فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 10 (پیاپی 115، دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید امینی رارانی، احمد قدمی*، علی اکبر ملکی راد، حجت الله یوسفی، کوروش مانی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    پرسنل اتاق عمل در معرض خطرات شغلی ناشی از محیط کار هستند که می تواند منجر به افزایش رادیکال های آزاد و ایجاد بیماری های مختلف در آن ها شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین تاثیر مصرف چای سبز در بهبود سطح بیومارکرهای اکسیداتیو خون در پرسنل اتاق عمل که در معرض گازهای بیهوشی قرار دارند بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 24 نفر از پرسنل اتاق عمل به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد انجام شد. از نمونه ها خواسته شد که روزانه 4 فنجان چای سبز حاوی 3 گرم از برگ چای سبز در 300 میلی لیتر آب جوش(در دمای 80 درجه سانتی گراد) به مدت 8 هفته مصرف کنند. سپس میلوپراکسیداز، آسیبDNA ، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز در پلاسما جهت بررسی سطح بیومارکر های استرس اکسیداتیو قبل و بعد از مصرف چای سبز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که استفاده از چای سبز توسط پرسنل اتاق عمل باعث افزایش معنادار گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز و کاهش معنادار میلوپراکسیداز و آسیب DNA می شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که وقتی چای سبز به عنوان مکمل آنتی اکسیدان توسط پرسنل اتاق عمل که دایما با گازهای بیهوشی در تماس هستند مصرف می شود به طور قابل توجهی می تواند باعث بهبود استرس اکسیداتیو و آسیب DNA شود. از این رو، استفاده از آن به عنوان یک مکمل آنتی اکسیدانی طبیعی در پرسنل اتاق عمل توصیه می شود.
    کلیدواژگان: چای سبز، اتاق عمل، استرس اکسیداتیو، میلوپراکسیداز، آسیبDNA، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دسموتاز
  • سمیرا حیدرپناه، لیلا کهن *، سیده سارا هاشمی صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    سندروم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) شایع ترین اختلال غدد درون ریز در زنان می باشد. PCOS با هیپرآندروژنیسم تخمدان و عدم تخمک گذاری شناخته می شود که این دو علامت در نتیجه ی یک اختلال در بلوغ فولیکولی می باشند. آپپتوز یک مکانیسم تنظیمی برای بلوغ و بقای اووسیت است. مطالعات متعددی نقش احتمالی Fas را در آپپتوز تخمدان نشان دادند. مطالعه ی حاضر، اولین تحقیقی است که به بررسی ارتباط احتمالی پلی مورفیسم rs1800682 ژنFas با PCOS در زنان ایرانی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی مورد - شاهدی حاضر بر روی 251 زن بیمار مبتلا به PCOS و 213 زن به عنوان گروه کنترل انجام شد. ژنوتیپ های پلی مورفیسم rs1800682 در ژن Fas با استفاده از روش Tetra-ARMS PCR تعیین گردیدند. هم چنین، جهت بررسی ارتباط بین ژنوتیپ ها با خطر ابتلا به PCOS، از تحلیل رگرسیون لجستیک استفاده شد.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین آلل A و استعداد ابتلا به PCOS وجود داشت(011/0=p، 83/1-08/1: CI95 درصد، 4/1:OR). به علاوه، در مدل ژنتیک مغلوب برای آلل A، ژنوتیپ AA خطر ابتلا به PCOS را بعد از در نظر گرفتن اثر سن و شاخص توده بدنی افزایش داد (041/0=p، 51/2-02/1: CI95 درصد، 6/1:OR).
    نتیجه گیری
    این مطالعه برای اولین بار نشان داد که پلی مورفیسم rs1800682 ژن Fas با خطر ابتلا به PCOS در زنان ایرانی ارتباط دارد و آلل A می تواند به عنوان یک آلل مغلوب، خطر ابتلا به PCOS را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: Fas، سندروم تخمدان پلی کیستیک، پلی مورفیسم
  • نوشین رضایی وندچالی، مجتبی فتحی، علی کولیوند، شیدا ملک افضلی، فریده جلالی مشایخی* صفحات 17-24
    زمینه و هدف
    مواجهه افراد با آلودگی هوا، خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر نارسایی قلبی، آسم و سرطان را افزایش می دهد. اظهارات حاکی است که استرس اکسیداتیو در اختلالات ایجاد شده ناشی از آلودگی دخیل می باشد. اخیرا گاماگلوتامیل ترانسفراز (GGT) به عنوان یک مارکر استرس اکسیداتیو شناخته شده است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر مواجهه با آلودگی هوای بیرون بر فعالیت آنزیم GGTو هم چنین استفاده از سطح سرمی آن به عنوان مارکر جهت بررسی اثرات نامطلوب آلودگی هوا بر افراد در مواجهه با سطح بالایی از آلودگی هوا بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، 110 مرد بالغ سالم غیر سیگاری و شاغل که در منطقه ای با آلودگی هوای بالا و 90 مرد شاغل در منطقه ای با آلودگی هوای پایین به عنوان گروه کنترل وارد مطالعه شدند. سن همه افراد شرکت کننده بین 25 تا 45 سال بود و حداقل سه سال سابق کار داشتند. فعالیت GGT در نمونه های سرم با استفاده از روش اسپکتروفتومتریک تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که سطح آنزیم GGT در سرم افراد شرکت کننده در منطقه دارای آلودگی هوای بالا (61/1±92/33 واحد بر لیتر) در مقایسه با سطح این آنزیم در منطقه کنترل(74/1±62/33 واحد بر لیتر) اختلاف معنی داری ندارد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، این مطالعه فرضیه استفاده از آنزیم GGT به عنوان مارکر استرس اکسیداتیو در مواجهه با آلودگی هوای بیرون را اثبات نکرد. برای تایید این نتایج، باید تحقیقات با حجم نمونه بیشتر و هم چنین در سایر مناطق انجام شود.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، استرس اکسیداتیو، گاماگلوتامیل ترانسفراز
  • فریال سواری*، احمد علی معاضدی، محمد کاظم غریب ناصری، محمدرضا زاد کرمی صفحات 25-38
    زمینه و هدف
    جعفری یکی از گیاهان دارویی مورد مصرف در اختلالات گوارشی است. اگر چه فعالیت ضد انقباضی عصاره جعفری به اثبات رسیده است، اما اطلاعات محدودی از مکانیسم اثر ضد انقباضی عصاره جعفری وجود دارد. بر این اساس، هدف از این تحقیق، بررسی نقش گیرنده GABAA بر فعالیت ضد انقباضی عصاره هیدروالکلی بذر جعفری در ایلئوم جدا شده از موش صحرایی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، بخش انتهایی ایلئوم (2 سانتی متر) جدا شد و در حمام بافت حاوی محلول تایرود اکسیژنه (4/7 pH=، دمای 37 درجه سانتی گراد) قرار گرفت. انقباض ایلئومی القاء شده با کلرور پتاسیم(60 میلی مولار) تحت یک گرم کشش اولیه، به صورت ایزوتونیک ثبت گردید. اثرات غلظت های غیرتجمعی عصاره(1/0 تا 5/0 میلی گرم در میلی لیتر) بر انقباضات القاء شده با کلرور پتاسیم بررسی گردید. به دنبال ارزیابی اثر آگونیست و آنتاگونیست گیرنده GABAA ، اثر عصاره جعفری در حضور موسیمول و بیکوکولین(به ترتیب به عنوان آگونیست و آنتاگونیست GABAA) بررسی شد.
    یافته ها
    عصاره بذر جعفری، انقباض ایلئومی القاء شده با کلرور پتاسیم را به روش وابسته به غلظت کاهش داد (001/0، p<7n=). موسیمول و بیکوکولین هر دو اثر شل کنندگی بر انقباض ایلئومی اعمال کردند (05/0p<، 01/0p<، 7n=). هم چنین، موسیمول و بیکوکولین اثر ضد انقباضی عصاره را (2/0میلی گرم در میلی لیتر) تقویت کردند. در مجموع، اثر ضد انقباضی عصاره در حضور آنتاگونیست GABAA کاهش نیافت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که گیرنده GABAA در فعالیت ضد انقباضی عصاره بذر جعفری بر ایلئوم موش صحرایی دخالت ندارد.
    کلیدواژگان: ضد اسپاسم، گیرنده GABAA، ایلئوم، عصاره جعفری
  • پروین شیدایی، ابوالفضل بایرامی *، یاشار عزیزیان، شادی پروین رو صفحات 39-48
    زمینه و هدف
    نانوذرات به دلیل خواص منحصر به فرد مکانیکی و فیزیکوشیمیایی از جمله نسبت سطح به حجم بالا و اثرات کوانتومی در انواع برنامه های کاربردی استفاده می‎شوند . هدف از این مطالعه، بررسی اثر سمیت نانوذرات اکسید روی بر پارامترهای خونی و بیوشیمیایی موش نژاد بالب‎سی می‏باشد.
    مواد و روش‎ها: در این مطالعه تجربی، 28 سر موش سوری نر بالغ نژاد بالب سی به چهار گروه(یک گروه کنترل و سه گروه تجربی) تقسیم شدند. موش های گروه تجربی نانوذرات اکسید روی را به مدت 14 روز با غلظت های 50، 100 و 300 میلی‎گرم بر کیلوگرم به صورت دهانی دریافت کردند و گروه شاهد فقط آب مقطر دریافت کرد. در روز پانزدهم، خون گیری از موش ها به عمل آمد و تعدادی از فاکتور های خونی و بیوشیمیایی اندازه گیری شد.
    یافته ها: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید روی سبب ایجاد تغییرات در فاکتورهای خونی می‎شود و در غلظت بالا موجب افزایش معنی‎دار گلبول های سفید، هموگلوبین، حجم متوسط هموگلوبین و نوتروفیل‎ها و کاهش معنی دار گلبول های قرمز، پلاکت، هماتوکریت، لنفوسیت ها، کلوگز و کراتینین در سطح 05/0p< می‎شود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که اثرات مضر نانوذرات در دوز‎های مختلف به دلیل تغییرات قابل ملاحظه در فاکتورهای خونی و سرمی می‎باشد.
    کلیدواژگان: موش بالب سی، پارامترهای خونی، پارامترهای سرمی، نانوذرات اکسید روی
  • شیوا صائبی، داریوش خواجوی*، فردین فرجی صفحات 48-58
    زمینه و هدف
    خودگفتاری از مداخلات روان شناختی است که میتواند بر عملکرد حرکتی فرد موثر باشد. از این رو، هدف این پژوهش بررسی تاثیر تمرین تعادلی همراه با خودگفتاری انگیزشی و آموزشی بر تعادل زنان مبتلا به MS در شهر اراک بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمهتجربی و با طرح پیش آزمون - پسآزمون بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به MS در شهر اراک بود. 42 بیمار با دامنه سنی20 تا 50 سال به عنوان نمونه انتخاب شدند انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه گروه کنترل، گروه خودگفتاری آموزشی و خودگفتاری انگیزشی تقسیم شده و از طریق آزمون تعادلی برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه های تجربی به مدت یک ماه، هفته ای سه جلسه و هر جلسه 45 دقیقه، تکالیف تعادلی را تمرین کردند. سپس از آن ها پس آزمون گرفته شد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه جمعیت شناختی، آزمون تعادلی برگ، آزمون تعادل یک پا و آزمون ستاره استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنووا و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری کمتر از 05/0 و نرم افزار SPSS نسخه 23 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره تعادل گروه خودگفتاری آموزشی در پس آزمون نسبت به دو گروه خودگفتاری انگیزشی(045/0p=) و کنترل (800/0p=) به طور معنی داری بالاتر بود. هم چنین بین میانگین نمره پس آزمون عملکرد تعادلی، گروه های خودگفتاری انگیزشی و کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد (689/0p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، تمرین تعادلی همراه با خودگفتاری آموزشی بر تعادل افراد مبتلا به MS تاثیر دارد. بنابر این، تمرین تعادلی همراه با خودگفتاری آموزشی می تواند شیوۀ مناسبی برای بهبود تعادل زنان مبتلا به MS باشد.
    کلیدواژگان: تمرین تعادلی، تعادل، خودگفتاری آموزشی، خودگفتاری انگیزشی، مولتیپل اسکلروزیس
  • حدیث سادات عدل*، عبدالله شفیع آبادی، ذبیح پیرانی صفحات 59-71
    زمینه و هدف
    ناباروری به منزله یک فقدان توصیف شده است که این رویداد تنش جدی در زندگی محسوب می شود و ضربه روحی شدیدی را بر زوجین وارد می کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر روان درمانی گروهی مبتنی بر کیفیت زندگی بر صمیمیت زناشویی زنان نابارور انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود و پی گیری با گروه کنترل انجام پذیرفت. نمونه آماری بالغ بر 32 نفر بود که 16 نفر گروه آزمایش و 16 نفر گروه کنترل را تشکیل می دادند که به روش نمونه گیری در دسترس از مرکز رویان اراک انتخاب شدند و دو گروه از نظر ملاک پژوهش همتا شدند. گروه آزمایش طی 5 جلسه 5/1 ساعته آموزش را دریافت کردند. به منظور گردآوری داده ها از پرسش نامه صمیمیت زناشویی باگاروزی استفاده شد.تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss به روش تحلیل کواریانس صورت پذیرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش کیفیت زندگی به طور قابل ملاحظه ای بر صمیمیت زناشویی زنان نابارور تاثیر گذار بود و آن را بهبود بخشید. تفاوت معنادار نمرات میانگین پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری (57/27=f و 05/0<003/0=p) گروه آزمایش با گروه کنترل نشان گر اثرگذاری آموزش کیفیت زندگی در زنان نابارور بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که گروه درمانی برنامه کیفیت زندگی بر صمیمت زناشویی تاثیر داشت و آن را بهبود بخشید. از این رو، استفاده از آن به عنوان یک برنامه مکمل پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی، صمیمیت زناشویی، ناباروری
  • فرهاد فاتحی، آزاده ریاحی *، رحمت الله مرادزاده، حمید دالوند، لیلا دهقان صفحات 72-80
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت نقش والدین در زندگی کودک، عدم تعادل در نقش های والدین می تواند منجر به آسیب های جدی روحی، عاطفی و فیزیکی در کودک شود. هدف از انجام این مطالعه، تعیین نحوه انجام وظایف نقش والدینی در والدین کودکان معلول (ذهنی- جسمی) کمتر از 7 سال در شهر اراک در سال 1395 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، پرسش نامه ارزیابی نقش والدینی برای والدین 120 کودک دارای معلولیت تکمیل گردید. تاثیر ویژگی های دموگرافیک بر نحوه انجام وظایف نقش والدینی بررسی گردید.
    یافته ها
    بر اساس تحلیل اطلاعات جمع آوری شده و ضریب هم بستگی پیرسون برای ارتباط نقش والدینی و عوامل دیگر به این نتیجه رسیدیم که نقش والدینی با سن کودک دارای ارتباط معنی داری نبود، ولی در مورد سن مادر تفاوت معنی داری را نشان داد که ضریب هم بستگی آن مقدار 182/0- بود که بیان گر ارتباط معکوس بین نقش والدینی و سن مادر در کودکان معلول است. هم چنین در نحوه انجام وظایف بر حسب جنس کودک تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بین سابقه تشنج و نمره انجام وظایف نقش والدینی رابطه معناداری به دست نیامد. وضعیت اقتصادی نیز بی تاثیر بود.
    نتیجه گیری
    عدم توازن در نحوه انجام وظایف نقش والدینی در چهار حیطه مراقبت های اولیه، آموزش و تربیت، اوقات فراغت و ارتقای سطح شناختی نشان داد که وجود کودک معلول بر حیطه های مختلف تاثیری منفی داشت، بدین صورت که پرداختن بیشتر به یکی از حیطه ها موجب نادیده گرفتن دیگر حیطه ها شد. نمره کل انجام وظایف نقش والدینی تاییدی بر تاثیر منفی وجود کودک معلول در اجرای کارآمد این وظایف بود.
    کلیدواژگان: پرسش نامه وظایف نقش والدینی، معلولیت، توازن در وظایف نقش والدینی
  • مینا میرنظامی* صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    اکنه ولگاریس بیماری التهابی مزمن واحد پیلوسباسه می باشد. بیماران اختلالاتی روانی از جمله افسردگی اضطراب و کاهش اعتماد به نفس را تجربه می کنند. ایزوترتینوئین در درمان اکنه های مقاوم و شدید استفاده می شود ولی این درمان همراه با عوارض جانبی نسبتا شایعی همراه است که گاهی موجب قطع درمان می شود.هدف از این مطالعه بررسی اثر امگا 3 خوراکی بر عوارض جانبی ایزوترتینوئین است.
    موادو روش ها
    118 بیمار بالغ مبتلا به اکنه شدید به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه شاهد ایزوترتینوئین با دوز mg∕kg5/0 به تنهایی و گروه مورد ایزوترتینوئین با همین دوز همراه دو عدد کپسول امگا3 به صورت روزانه دریافت کردند.درمان تا 16 هفته ادامه پیدا کرد و بیماران از نظر شیوع عوارض جلدی و مخاطی در هفته 4، 8 ، 12 و 16 پس از درمان مورد معاینه بالینی قرار گرفتند.
    یافته ها
    خشکی لب (در هفته های 4˓8 ˓12) و خشکی بینی و پوست و چشم در هفته 4 در بیماران مبتلا به اکنه ولگاریس تحت درمان با ایزوترتینویین و امگا3 خوراکی نسبت به گروه تحت درمان با ایزوترتینویین به تنهایی ̨کمتر دیده شد که این اختلاف از نظر اماری معناداری بود(001/0 P value <).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه،تجویز امگا3 در بیماران مبتلا به اکنه ولگاریس تحت درمان با ایزوترتینویین سبب کاهش عوارض جلدی مخاطی ناشی از ایزوترتینویین می شود.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، امگا3، ایزوترتینوئین
  • عبدالرضا یاوری*، رحمت الله مرادزاده، حمید دالوند، اکرم ولی زاده، فرهاد فاتحی، محمودرضا نخعی صفحات 88-98
    مقدمه و هدف
    یکی از مشکلات کودکان مبتلا به فلج مغزی، اختلال در خوردن غذا و نوشیدن مایعات می باشد. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر تحریکات دهانی - حرکتی بر عملکرد تغذیه ای کودکان مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک با استفاده از دو رویکرد پزشکی و رویکرد خانواده محور می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی بوده که به صورت مقطعی انجام شد. جامعه هدف، کودکان فلج مغزی 2 تا 8 ساله شهر اراک و از نمونه های در دسترس کودکان مراجعه کننده به مراکز توان بخشی بودند که از بین آن ها 40 کودک مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت ساده و هدف مند انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده، سامانه طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت(GMFCSE&R) و مقیاس ارزیابی حرکتی دهان (OMAS) بود. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده ازآزمون کولموگرف اسپیرنوف، گزارش میانگین، انحراف معیار، ترسیم جداول توزیع فراوانی تحلیل داده ها، آزمون تی مستقل، آزمون تی وابسته، آزمون کای دو و مانوا انجام شد.
    یافته ها
    اختلاف نمرات عملکرد بلع در هر دو گروه تحت درمان توسط درمان گر و تحت درمان توسط خانواده قبل و بعد از انجام مداخله از نظرهردو ارزیاب و از نظر آماری معنادار بود(001/0=p). اختلاف نمرات عملکرد بلع بین دو گروه تحت درمان توسط درمان گر و تحت درمان توسط خانواده، بعد از انجام مداخله از نظر ارزیاب اول و دوم و از نظر آماری معنادار نبود(به ترتیب 89/0=p و 07/0=p).
    نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که تحریکات دهانی حرکتی بر عملکرد بلع کودکان فلج مغزی اسپاستیک در هر دو گروه تحت درمان موثر می باشد. هم چنین میزان تاثیر این تحریکات بر عملکرد بلع کودکان فلج مغزی چه توسط درمان گر به کار رود و چه توسط خانواده، به یک اندازه می باشد.
    کلیدواژگان: کودک مبتلا به فلج مغزی، سامانه طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت، مقیاس ارزیابی حرکتی دهان، رویکرد خانواده محور، رویکرد پزشکی
|
  • Saeid Amini Rarani, Ahmad Ghadami *, Ali Akbar Malekirad, Hojatollah Yousefi, Kourosh Mani Pages 1-8
    Background
    Operating room personnel are subject to occupational hazards which could lead to an increase in free radicals and develop various diseases. The aim of the present study was to determine the effect of consuming green tea on the improvement of the blood oxidative biomarkers in operating room personnel who are exposed to anesthetic gases.
    Materials And Methods
    This study was a before-after clinical trial which was conducted on 24 operating room personnel. They were invited to consume 4 cups of a green tea beverage, prepared from 3 g of green tea leaves in 300 mL of boiled water (at 80˚ C), daily for 8 weeks. Then, Myeloperoxidase (MPO), DNA damage, Glutathione Peroxidase (GPx), and Superoxide Dismutase (SOD) in the plasma were measured in order to evaluate the level of oxidative stress biomarkers before and after consuming green tea.
    Results
    Green tea consumption by operating room personnel brought about a significant increase in glutathione peroxidase and superoxide dismutase and a considerable decrease in myeloperoxidase and DNA damage.
    Conclusion
    According to the results of this study, green tea consumption as an antioxidant supplement by operating room personnel, who are regularly exposed to anesthetic gases, can minimize oxidative stress and DNA damage considerably. Thus, it is advisable for operating room personnel to consume green tea as a natural antioxidant supplement.
    Keywords: DNA damage, Glutathione peroxidase, Green tea, Myeloperoxidase, Operating room, Oxidative stress, Superoxide dismutase
  • Samira Heidarpanah, Leila Kohan *, Seyedeh Sara Hashemi Pages 9-16
    Background
    Polycystic ovary syndrome(PCOS) is the most common endocrine aberration in women. PCOS is characterized by ovarian hyperandrogenism and anovulation resulted from a disorder of follicular maturation. Apoptosis is a regulatory mechanism for oocyte maturation and survival. Several studies have shown a possible role of Fas in ovarian apoptosis. The present study is the first investigation to examine the possible association of Fas rs1800682gene polymorphism with PCOS risk in Iranian women.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 251 patients with PCOS and 213 healthy control women. The Fas rs1800682 gene polymorphism genotypes were analyzed using the Tetra-ARMS-PCR method. Also, logistic regression analysis was used to investigate the association between genotypes and PCOS risk.
    Results
    There was a significant association between A allele and susceptibility to PCOS(OR =1.4, %95CI=1.08-1.83, p=0.011). Moreover, in the recessive genetic model for A allele, the AA genotype increased the risk of PCOS after adjusting age and body mass index(OR=1.6, %95CI=1.02-2.51, p=0.041).
    Conclusion
    For the first time, this study showed that Fas rs1800682 polymorphism is associated with PCOS risk in Iranian women and the A allele may act as a recessive allele for increasing the risk of PCOS.
    Keywords: Fas, Polycystic ovary syndrome, Polymorphism
  • Nushin Rezaee Vandchali, Mojtaba Fathi, Ali Koolivand, Sheida Malekafzali, Farideh Jalali Mashayekhi * Pages 17-24
    Background
    Human exposure to air pollution is associated with an increased risk of diseases such as heart failure, asthma and cancer. It has been suggested that oxidative stress is involved in air pollution-induced disorders. Recently, γ-glutamyltransferase (GGT) is known as a marker of oxidative stress. This study was aimed to evaluate the effect of exposure to outdoor air pollution on enzyme activity of GGT and also usage of GGT serum level as a marker for studying of harmful effects of air pollution in the resident with high air pollution level.
    Materials And Methods
    In this analytical cross-sectional study, 110 healthy adult men, never-smoking, who worked in an area with high air pollution and 90 men who worked in an area with low air pollution, as control group, were enrolled. All subjects were in the age range of 25-45 years with minimum work history of three years. The GGT activity in the serum samples was determined using a spectrophotometric method.
    Results
    Our results showed that the serum levels of GGT in the subjects in the areas with high air pollution (33.92 ± 1.61 U/L) did not differ significantly with those of control region (33.62 ± 1.74 U/L).
    Conclusion
    Overall, this study did not support the hypothesis that GGT enzyme could be considered as an oxidative stress marker following exposure to outdoor air pollution. Further studies with a larger sample sizes and also trials in other areas are required to confirm these results.
    Keywords: Air pollution, ?, glutamyltransferase, Oxidative stress
  • Feryal Savary *, Ahmad Ali Moazedi, Mohammad Kazem Gharib, Naseri, Mohammad Reza Zadkarami Pages 25-38
    Background
    Parsley is one of the medicinal herbs used for gastrointestinal disorders. However, spasmolytic activity of Petroselinum crispum (parsley) extract has been reported, there is a lack of information to support the mechanism of this antispasmodic activity. Taking this into account, the purpose of the present work was to investigate the role of GABAA receptor on antispasmodic activity of the hydroalcoholic extract of parsley seed in isolated rat ileum.
    Materials And Methods
    In this study, terminal portion of ileum (2 cm) was dissected out and mounted in an organ bath containing air bubbled Tyrode solution (37οC, pH=7.4). Under 1gr resting tension, ileal contraction was induced by KCl (60 mM) and recorded isotonically. The effects of non-cumulative (0.1-0.5 mg/ml) concentrations of extract on KCl-induced contractions were examined. After evaluating the effect of agonist and antagonist GABAA receptor, the effect of parsley extract was assessed in the presence of muscimol (25 µM) and bicuculline (10 µM) as agonist and antagonist of GABAA, respectively.
    Results
    Parsley seed extract reduced the KCl-induced ileal contraction in a concentration-dependent manner (n=7, p
    Conclusion
    It seems that GABAA receptor is not involved in the antispasmodic effect of parsley seeds extract in rat ileum.
    Keywords: Antispasmodic, GABAA receptor, Ileum, Parsley seed extract
  • Parvin Sheydaei, Abolfazl Bayrami *, Yashar Azizian, Shadi Parvinroo Pages 39-48
    Background
    Nanoparticles are used in various applications due to unique mechanical and physicochemical properties such as their increased surface area to volume ratio and quantum effects. This study was designed to investigate the cytotoxic effects of zinc oxide nanopaticles on hematological and biochemical parameters BALB/c mice.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 28 adult male mice BALB/c, were divided into four groups (one control group and three experimental groups). The mice in the experimental groups orally received Zinc Oxide nanoparticles with doses of 50, 100 and 300 mg/kg for 14 days. The control group received distillated water only. On 15th day, some hematological and biochemical parameters were studied on the blood samples collected.
    Results
    Results showed that Zinc Oxide nanoparticles cause changes in blood cells. In high concentration, nanoparticles increased some of factors such as white blood cells, hemoglubin, MCV and neutrophil and besides decreased amount of RBCs, pLTs, hematocrit, lymphocytes, glucose and kratenin significantly (p
    Conclusion
    The findings showed that zinc oxide nanoparticles cause harmful effects due to the considerable variations in hematological and serum parameters in mice in a dose-dependent way.
    Keywords: BALB, c mice, Hemotological factors, Serum factors, Zinc oxide nanoparticles
  • Shiva Saebi, Daryoush Khajavi *, Fardin Faraji Pages 48-58
    Background
    Self-talk is a psychological intervention that can affect the performance of an individulal, so the aim of this study was to investigate the effect of balance-training with educational and motivational self-talk on balance in women with MS in the city of Arak.
    Materials And Methods
    This study was a semi-experimental research with pre-test and post-test. The statistical population included women with MS in the city of Arak. 42 patients with the age range of 20-50 years old were chosen as samples and randomly were divided in 3 groups of individuls as control, educational self-talk and motivation self-talk and were experimented by Berg balance test.The experimental groups practiced the balance excercises for a month , 3 times a week and 45 minutes in each session. Then, post-test was performed for them. For data collecting, the demographic questionnaire, Berg balance test, one leg balance test and star test were used. Data analysis was done by using ANOVA and Tokey post-test by SPSS23 software at a significant level less than 0.05.
    Results
    The results of this study showed that the mean score of balance in educational self- talk group than motivational self-talk group (p = 0.045) a control group (p = 0.008) was significantly higher. Thus, the mean score balance performance test, motivational self-talk and control groups showed no significant difference (p = 0.689)
    Conclusion
    According the findings of this study, balance training with educational self-talk affects on balance in women with MS. Thus, balance training with educational self-talk can be a good approach to improve the balance in the women with MS. oxidative stress and DNA damage considerably. Thus, it is advisable for operating room personnel to consume green tea as a natural antioxidant supplement.
    Keywords: Balance, Balance training, Educational self, talk, Motivational self, talk, Multiple Sclerosis
  • Hadis Alsadat Adl *, Abdollah Shafiabadi, Zabih Pirani Pages 59-71
    Background
    Infertility is described as a loss that this event is serious tension in life and it makes extreme trauma on couples. This research aimed to investigate the effect of group psychotherapy based on life quality on marriage intimacy of infertile women.
    Materials And Methods
    This research method was in semi-test methodology with pre-test, post- test and follow-up test plan with control group and statistical sample was 32 persons (16 persons in test group and 16 persons in control group) that they were chosen in available sampling mode from Royan center in Arak and both two groups were peer in research standards. Test group received training for 5 sessions in 90 minute. For collecting data, Bagarozzi marital intimacy questionnaire was used. Data were analyzed by analysis of covariance by using SPSS software.
    Results
    Results showed that life quality training affected significantly on marriage intimacy of infertile women and improved it. Significant difference between pre-test, post-test and follow-up average scores of test and control groups showed effectiveness of life quality training on infertile women ( p=0.003
    Conclusion
    The research showed that group therapy of life quality plan affected on marital intimacy and improved it. Therefore, it is recommended as a supplement.
    Keywords: Infertile, Marriage intimacy, Psychotherapy based on life quality
  • Farhad Fatehi, Azadeh Riyahi *, Rahmatolah Moradzadeh, Hamid Dalvand, Leila Dehghan Pages 72-80
    Background
    With regards to importance of the role of parents in children's life, imbalance in the roles of parents can lead to serious mental, emotional and physical damages of the child. The purpose of this study was to determine how to do parenting role's tasks in parents of children with disability (physical- mental) younger than 7 years in the city of Arak in 2016.
    Materials And Methods
    In this study, the parenting role's tasks questionnaire for 120 parents of children with disability was completed. The effect of demographic characteristics on how to perform the role of parents was studied.
    Results
    Based on data collected and analyzed using Pearson correlation coefficient for the relationship between the parents and other factors, we have found no significant relationship between role of parents with the child's age. In disabled children, between parent's role and maternal age was significant difference which its correlation coefficient was -0.18, represented the inverse association between maternal age and the parent's role with disabled children. In comparison of parent's role based on child's gender, significant difference was not seen in any of cases. The impact of the seizure on performance of parenting role's tasks implied no relationship between history of seizure and performance of parenting role's tasks. Economic situation as well as on how to do tasks was ineffective.
    Conclusion
    Imbalance in performance of parenting role's tasks in primary care, education, leisure and cognition promotion showed that existence of a disabled child in the family had negative impact on the parenting role's tasks in different aspects, for example further focus on one of the domains lead to ignorance of other domains. Total score confirmed the negative impact of disabled children on efficient implementation of parenting role's tasks.
    Keywords: Balance of the parenting role's tasks, Disability, Parenting role's tasks questionnaire
  • Mina Mirnezami * Pages 81-87
    Background
    Acne vulgaris is chronic inflamatory disease of the pilosebaceous unit.Patients experience psychological burdens like depression ,anxiety , and low self-esteem. Isotretinoin is used in the treatment of severe ,recalcitrant acne ;however,treatment commonly results in associated with a number of adverse effects that treatment stopped consequent this side effects. The aim of this study is to evaluate the effect of oral omega 3 on side-effects of isotretinoin .
    Methods
    One hundred eighteen patients with sever acne vulgaris were randomized to two groups. Control group recived isotretinoin (0.5 mg∕kg) alone and case group received isotretinoin (0.5 mg∕kg) combined with omega 3 (2 capsuls) daily.the treatment duration was 16 weeks.Mucocutaneous side-effects were assessed(4,8,12,16th wk).
    Results
    Lip dryness (4,8,12th wk) and dryness of nose, skin ,eye in the 4 th week in the patients treated with isotretinoin and omega3 was lesser than in the patients treated with isotretinoin (P value
    Conclusion
    Omega 3 decreased the mucocutaneous side effects in the patients with acne vulgaris who received isotretinoin.
    Keywords: Acne vulgaris, Isotretinoin, Omega 3
  • Abdoreza Yavari *, Rahmatollah Moradzadeh, Hamid Dalvand, Akram Valizadeh, Farhad Fatehi, Mahmudreza Nakhaei Pages 88-98
    Background
    One of the problems in children with cerebral palsy is impaired eating and drinking liquids. The purpose of this study is to compare the effect of oral motor stimulations on feeding function in the children with spastic cerebral palsy by two medical and family centered approaches.
    Materials And Methods
    This research was a descriptive-analytical cross sectional study that performed on 40 children 2-8 year olds with spastic Cerebral Palsy from the rehabilitation clinics in the city of Arak. They were selected by simple and purposeful sampling. Applied instruments were Gross Motor Measure Function Classification System Expanded & Revised (GMFCS E&R) and oral motor assessment scale(OMAS). Data were analyzed by statistical tests such as: Kolmogorov-Smirnov, reporting mean, standard deviation, data analysis frequncy distribution table, independent t-test, dependent t-test, chi-square and MANOVA.
    Results
    The difference of swallowing function assessed by OMAS in both groups managed by family centered and clinician centered approach prior and post management statistialy was meaningful (p=0.001(. The difference between swallowing function of both groups post intervention was not meaningful in view of first and second assessor, also it had no statistical significance(p=0.89 , p=0.07)
    Conclusion
    In general, we can conclude that oral motor stimulation is effective on swallowing function of cerebral palsy children in both treated groups. The effect of these stimulations on swallowing function in children with cerebral palsy between clinician centered and family centered approaches was equal.
    Keywords: Children with cerebral palsy, Clinician centered approach, Family centered approach, Gross Motor Measure Function Classification System, Oral motor assessment scale